poniedziałek, 29 kwietnia 2019

pasta do chleba z jakami i piklingiem

 Pasty to coś co potrafi odmienić smak zwykłej kanapki.  Lubię czasami coś zjeść dla odmiany  innego niż ser , wędlina czy dżem . Jednak nie wiem czy ta pasta by mi smakowała. Chyba nie jestem aż tak odważna . Chyba, że dokładnie bym wiedziała jaką część piklinga dodaję :)

Pasta do chleba z jajkiem i piklingiem:
 składniki:

  •  2 jajka
  • 1 pikling 
  • łyżka masła
  •  cebula , 
  • sól , pieprz

przygotowanie:

  1.  piklinga obrać z ości i ze skóry  i drobno posiekać 
  2. cebulę pokroić drobno w kostkę.
  3. jajka ugotować na twardo obrać i pokroić drobna kostkę lub  zmielić  z piklingiem , cebulą i łyżką masła  na gładką pastę.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem . 
  5. Można  smarować na chleb.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz