Kule śniegowe
Składniki:- 1/2 kostki margaryny
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- szklanka wody
- 6-5 jajek
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1UrSWUNoQurtHbeKYUdbrqlk4puef3ojYUelNnTgI9h_gXLBIjOOqC9Clr23yOBO29CLlP5GkcJkW2_TfVGjlaqKoDwWE2q7CBc1C2grvhRb3NGVpRUqy8Yi7kua_J-OPcefA-kCQHu0/s320/sniegowe-kule-zimowe-ciasteczka-mocno-orzechowe.jpeg)
Przygotowanie:
- Wodę z margaryną rozpuścić.
- Wsypać po stopniowo mąkę i ucierać w garnku.
- Zdjąć z ognia.
- wbić jajka i ucierać aż się połączą z masą.
- Dobrze wymieszaną masę można formować w kulki. Nabierając odrobinę na łyżkę i wrzucając na rozgrzany tłuszcz. piec na złoty kolor
- po upieczeniu wyłożyć na papier
- posypać przed podaniem pudrem.
- Do ciastek można dodać trochę posiekanych orzechów włoskich , lub migdałów cynamonu lub wanilii Wtedy nabiorą jeszcze bardziej zimowego smaku i aromatu. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz