To ciasto w piekarniach jest bardzo drogie. Domyślam się, że i bardzo pracochłonne.
Jednak rozpowszechnione. Ja nigdy go nie jadłam i u nas na Wielkanoc go nie mamy, ale wiem ze szkoły, że to typowa potrawa dla religii prawosławnej. Domyślam się , że jest to bardzo słodkie ciasto.
Jednak rozpowszechnione. Ja nigdy go nie jadłam i u nas na Wielkanoc go nie mamy, ale wiem ze szkoły, że to typowa potrawa dla religii prawosławnej. Domyślam się , że jest to bardzo słodkie ciasto.
Nie zależnie od wyznawanej religii warto spróbować tego smakołyku :)
W końcu warto poznawać inny smak kultury.
Pascha
Składniki:
Przygotowanie:
- Twaróg mielimy
- Margarynę utrzeć na puch z cukrze pudrem dodać po jednym żółtku .
- Dodajemy twaróg i śmietanę ucieramy dokładnie.
- Dodajemy pokrojone bakalie.
- Salaterkę smarujemy tłuszczem , nakrywamy gazą wilgotną , wykładamy masę serową i nakrywamy drugim kawałkiem wilgotnej gazy i obciążamy deseczką z ciężarkiem . Wstawiamy na 24 godziny do lodówki.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń