![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixG-WN-N6E7hjI_rpYINbYz4D7bV78uxywa8t7iVZVkwA18YVucTHkoJgK8DpSmiF7C3fW7G6-MFFTOfQpApC0u909jlULBWiChyphenhyphenn6_URqs5Fue5FTN8G0ZD2mKJ0ElDfqwS7iYhkeuFw/s1600/50tile.jpg)
Krem budyniowy
- 1-2 budynie w zależności od smaku kremu ( waniliowy, śmietankowy lub czekoladowy )
- 1,5 szklanki mleka
- kostka masła lub margaryny(200 g)
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 3 łyżki mleka
- Gotujemy budyń . Jeśli chcemy zrobić krem czekoladowy to budyń o smaku czekoladowym , jeśli chcemy waniliowy to o smaku waniliowym lub jeśli ma być śmietankowy to o smaku śmietankowym
- Wybrany budyń gotujemy w 1,5 szklance mleka aby był gęściejszy niż zwyczajowo.
- masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowy na puszystą masę. Masło powinno być miękkie
- Gdy już masło utrzemy z cukrem dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Dodajemy go partiami i dokładnie mieszamy aby nie powstały grudki.
- Do kremu dodajemy 3 łyżki mleka aby był bardziej kremowy i jednolity.
- Gotowym kremem można przełożyć 3 piętrowy tort lub biszkoptowe ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz