sałatka z tuńczykiem
składniki
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy.
- puszka groszku konserwowego
- puszka kukurydzy
- puszka fasoli czerwonej
- 2 puszki tuńczyka najlepiej w oleju własnym
- 4 ogórki konserwowe
- 2 płaty papryki konserwowej.
- 4 jajka ugotowane na twardo
- jedna cebula
- zielenina np. szczypiorek, natka pietruszki
- sól pieprz.
Przygotowanie:
- majonez połączyć z musztardą .
- Groszek, kukurydzę fasolę oraz tuńczyk odsączyć z zalewy.
- Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, najlepiej bez skórki.
- jajko pokroić w drobną kostkę.
- cebulkę pokroić na drobno .
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając majonez z musztardą i przyprawiając solą i pieprzem do smaku. Smacznego.
Rada: Do sałatki można dodać także woreczek ugotowanego ryżu ale nie koniecznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz