wtorek, 2 kwietnia 2019

Sałatka z tuńczykiem

Jest to sałatka idealna na  kolację lub podwieczorek . Ja często robiłam pastę z tuńczykiem na chleb ale ta sałatka też przypadła mojej rodzinie do gustu i parę razy ją robiłam. Smaczna Polecam.
sałatka z tuńczykiem 
składniki 

  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy.
  • puszka groszku konserwowego
  • puszka  kukurydzy
  • puszka  fasoli czerwonej 
  • 2 puszki tuńczyka  najlepiej w oleju własnym 
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 płaty papryki konserwowej.
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • jedna cebula
  •  zielenina np. szczypiorek, natka pietruszki
  •  sól pieprz.

Przygotowanie:

  1.  majonez połączyć z musztardą . 
  2. Groszek, kukurydzę fasolę oraz tuńczyk odsączyć z zalewy. 
  3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, najlepiej bez skórki.
  4. jajko pokroić w drobną kostkę.
  5. cebulkę pokroić na drobno .
  6. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając majonez  z musztardą i przyprawiając solą i pieprzem do smaku. Smacznego. 

Rada: Do sałatki można dodać także  woreczek ugotowanego ryżu ale nie koniecznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz